Nieuws

Oud nieuws is ook leuk om te weten (deel2)

We zijn trots op onszelf. Vooral omdat we samen muziekmaken.
En ook omdat we dat al 125 jaar doen.
Wat ons gaande houdt?
Gewoon omdat het leuk is om samen dingen te doen…
Kom eens genieten op onze repetitieavond op donderdag vanaf 19.30.

Geen tijd? Lees dan het jaarverslag over het jubileumjaar 2023.

Een traditie in ere hersteld!

De Vriendschap speelt met het oog op de viering van kerstmis weer in de kerk in Schoorl. Velen zullen zich herinneren dat we dat vaker hebben gedaan.

Kom op zondag 11 december 2022 vanaf 14.30 luisteren naar een sfeervol dubbelconcert van De vriendschap en Koor Chantous, aangevuld met orgelspel.
Voor warme chocolademelk en glühwijn wordt gezorgd.

Steun ons. Doe boodschappen bij de Vomar…

Jij kunt ons financieel een beetje helpen door je boodschappen te doen bij de Vomar.
Dat gaat heel simpel.
Je koppelt je Klant-is-Koning kaart aan onze Muziekvereniging
En als je je boodschappen afrekent, scan je je kaart bij de kassa.
Het kost jou niets.
Vomar maakt elk kwartaal 0,5% van het totaalbedrag aan boodschappen van alle gekoppelde Klant-is-Koning kaarten aan ons over.

Het stappenplan
1. Download de Vomar-app en maak een Klant-is-Koning kaart aan. Wil je  een fysieke kaart? Die kun je halen bij de balie van de klantenservice.

2. Koppel je kaart aan De Vriendschap met onze code: VRBE2021

3. Scan altijd je kaart of app bij het afrekenen. Je spaart automatisch mee!

4. Vomar maakt elk kwartaal 0.5% van het totaal bestede bedrag naar ons over. We moeten wel een minimum van EUR 20 halen…

Meer weten? Kijk op de website van de Vomar.

Oud nieuws is ook leuk om te weten

Altijd al eens willen weten hoe Muziekvereniging De Vriendschap het corona-jaar 2021 is doorgekomen? Lees dan het Jaarverslag 2021.

We kunnen trots zijn op onszelf.
We zijn een club mensen die graag musiceren met elkaar, maar als dat niet kan, toch doorgaan als één vereniging.
Gewoon omdat het leuk is om samen dingen te doen…

Doe eens een gratis proefles drummen

Regelmatig gebruiken anderen De Boet.
Een daarvan is
drumleraar Jeroen Sondaar

Jeroen weet uit ervaring dat het belangrijk is om een leuke gemotiveerde leraar te hebben, die het enthousiasme voor drummen weet over te brengen. Bij hem was dat zo en dus is daardoor zijn hobby uiteindelijk zijn beroep geworden.

Jeroen geeft in een ontspannen sfeer privéles. Dat betekent persoonlijke aandacht en snel resultaat. Je bepaalt zelf het tempo waarin jij je wilt ontwikkelen.

Aanleren van een paar vaardigheden is nodig voor een goede basis. Denk aan bijv. het ontwikkelen van je techniek en timing, het lezen van ritmische oefeningen. Een beetje theoretische kennis is altijd handig…

Jeroen gebruikt verschillende lesmethodes, meespeel-cd’s, drumscores van het internet etc. Kortom, genoeg er is genoeg oefenmateriaal waarmee je (thuis) uit de voeten kan.

Wij van De Vriendschap zeggen: Doe eens een proefles. Gratis.

Meer informatie op www.drumschooljeroensondaar.nl

--6nov21--

Helden

Johan, Hein en Fulco, dat klinkt als een drietal zeehelden. Het zijn in ieder geval deze zaterdagochtend onze klushelden. Weer een stap verder. Maar eerst koffie.

Hein en Fulco, foto gemaakt door: Johan

Sint Nico….

Dat was een verrassing,
Wie kwam daar binnen met een versnapering?
Sint was ons dit jaar niet vergeten,
Daarvoor heeft hij zichzelf wel eerst een mondmasker aangemeten.
Geheel veilig en wel,
Verdwenen de pepernoten snel.

Coronaproef kluszaterdag

Aan de Boet kan altijd wel wat opgeknapt worden. De uitgestelde kluszaterdag ging geheel volgens de coronaregels door met als groot project een afgeschermde ruimte voor de pauken, stoelen en grote muziekkoffers. Maar ook de muur werd geschilderd in een allerliefst zachtgeel.

We repeteren vanaf donderdag 19 november weer

Alle verenigingen moesten per 5 november twee weken hun deuren sluiten, en wij dus ook, maar de repetities zijn inmiddels weer van start gegaan.

Volg ons ook op instagram

Ja, ja ook Muziekvereniging De Vriendschap heeft een eigenste instagramaccount, volg je ons ook?

Dubbelconcert met de Schoorlse Bigband

Foto: Johan Tillema

Velen hadden er lang naar uitgekeken. Afgelopen zondag 10 november was het eindelijk zover. We gaven een concert samen met de Schoorlse Bigband. Een flinke bezetting aan muzikanten aan beide zijden van de orkesten en aan beide zijden van de grote theaterzaal in de Blinkerd. De theaterzaal die wij mochten gebruiken in plaats van de foyer. Wat een mooie setting. Voor de pauze gaven wij een flink aantal nummers ten gehore en vlak voor de pauze nam de bigband het stokje over. Na de pauze was het de eer aan de bigband. Aan het eind speelden wij nog het leuke nummer Water melon man om-en-om samen. Het slotstuk speelden de twee bands ten slotte samen. Onze eigen dirigent Dirk Verhoef gaf op de middag nog een geweldige solo op zijn dwarsfluit. Ook Ruud Muis (trompet) mocht van onze kant zijn kunsten vertonen d.m.v. een solo. De zaal was goed bezet en de gepeilde reacties waren positief. “We hebben ons kranig geweerd naast het geweld van de bigband”, aldus een bestuurslid. “Goed gedaan! Op naar een nieuw avontuur”

SchoK 2019

Het filmpje van ons optreden in het kader van De Schoorlse Kunsten (SchoK) 2019 staat online: https://youtu.be/mL0mBtslkEQ

De tentoonstelling in de Boet

De oude fanfare- en drumbandkledij die in de kasten lag te vergaan werd op unieke wijze weer hergebruikt, met een twist en een creatieve inslag die men van Dirk Verhoef kunt verwachten. Dirk had assistentie van Femke Tijseling, een aankomend eerstejaars student van het Amsterdams Fashion Institute van de Hogeschool van Amsterdam. Jeanne en Evelien hebben ook geholpen om de kleding te versieren. Tijdens de zaterdagochtend gaf een deel van De Vriendschap uitgedost in deze kledij een klein concertje in de tentoonstellingsruimte (annex barretje van de oefenruimte) dat werd opgenomen. In de tentoonstellingsruimte zijn de foto’s te zien van de individuele muzikanten (ca. de helft) van de vereniging met de hoeden en de kleding.

Nieuwe flyer

Ter promotie van onze activiteiten verschijnt er binnenkort een nieuwe flyer die voor een zeer vriendschappelijke prijs wordt gedrukt bij
Bejo druk & print te Alkmaar.

Duinstreek 1 mei 2019

Naar aanleiding van de kolom “dat wou ik effe kwijt” in de Duinstreek over de vergrijzing van Schoorl schreef onze voorzitter een tegenartikel dat 1 mei 2019 verscheen:

Jan Jak, onze hoornist, speelde vroeger in Veere’s Genoegen en nu tot onze grote genoegen bij De Vriendschap. Hij heeft een interview gegeven voor hun blaadje: Het Muzikrantje. Hieronder het artikel:

Hieronder het artikel dat verscheen in het tijdschrift Schakels.

Artikel samen muziek maken. De Schakel