Nieuws

SchoK 2019

Het filmpje van ons optreden in het kader van De Schoorlse Kunsten (SchoK) 2019 staat online: https://youtu.be/mL0mBtslkEQ

De tentoonstelling in de Boet

De oude fanfare- en drumbandkledij die in de kasten lag te vergaan werd op unieke wijze weer hergebruikt, met een twist en een creatieve inslag die men van Dirk Verhoef kunt verwachten. Dirk had assistentie van Femke Tijseling, een aankomend eerstejaars student van het Amsterdams Fashion Institute van de Hogeschool van Amsterdam. Jeanne en Evelien hebben ook geholpen om de kleding te versieren. Tijdens de zaterdagochtend gaf een deel van De Vriendschap uitgedost in deze kledij een klein concertje in de tentoonstellingsruimte (annex barretje van de oefenruimte) dat werd opgenomen. In de tentoonstellingsruimte zijn de foto’s te zien van de individuele muzikanten (ca. de helft) van de vereniging met de hoeden en de kleding.

Optreden Scorlewald 2019

Met schitterend weer,¬† twee invallers en onze jongste telg hadden we wederom een zonnig en fleurig op Scorlewald (foto’s: Henk Bouma).

Nieuwe flyer

Ter promotie van onze activiteiten verschijnt er binnenkort een nieuwe flyer die voor een zeer vriendschappelijke prijs wordt gedrukt bij
Bejo druk & print te Alkmaar.

 

Duinstreek 1 mei 2019

Naar aanleiding van de kolom “dat wou ik effe kwijt” in de Duinstreek over de vergrijzing van Schoorl schreef onze voorzitter een tegenartikel dat 1 mei 2019 verscheen:

Koningsdag 2019

Op Koningsdag 2019 hadden we een stormachtig optreden op de Kerkbrink in Groet. Gelukkig scheen de zon en was het droog. Ons jongste telg (vooraan op trompet) deed ook mee!

De vriendschap Schoorl
Koningsdagoptreden in Groet 2019 (Foto: Henk Bouma)

Jan Jak, onze hoornist, speelde vroeger in Veere’s Genoegen en nu tot onze grote genoegen bij De Vriendschap. Hij heeft een interview gegeven voor hun blaadje: Het Muzikrantje. Hieronder het artikel:

Hieronder het artikel dat verscheen in het tijdschrift Schakels.

Artikel samen muziek maken. De Schakel